Uskyld – et begreb og et navn
Uskyld Marie Kjær f. Pedersen 1879-1916

Uskyld – et begreb og et navn

Når man hører eller læser ordet ‘Uskyld’ tænker man sikkert ikke på, at det også kan være et navn på en person, og oftest en pige:

Hvorfor kaldte man sit barn Uskyld?

Nogle gange undrer man sig over, hvorfor børn bliver kaldt ’særlige’ navne, som afviger fra de gængse. Jeg havde længe gået og tænkt over, hvorfor man døbte sit barn: Uskyld. I min forskning var jeg hidtil stødt på fire personer med dette navn.

Min undren over navnet blev ved med at plage mig. For at komme et skridt tættere på et svar besluttede jeg, at igangsætte en udredning af navnet, dets anvendelse og udbredelse. Og det blev en temmelig omfattende og yderst spændende opgave at dykke ned i arkivalierne for at finde svarerne. 

I min udredning finder du 54 personer med navnet i flere varianter. Og du vil finde svarene på mange spørgsmål – og måske har du selv en med navnet i din slægt?

Vil du vide mere…

En Uskyld kom sjældent alene